تاریخ انتشار : سه شنبه 31 تیر 1404 - 14:13
کد خبر : 12860

مهم؛ اگر شغلتان سختی کار دارد اما ۶ ساعت کاری رعایت نمی شود، بخوانید

مهم؛ اگر شغلتان سختی کار دارد اما ۶ ساعت کاری رعایت نمی شود، بخوانید
با توجه به اینکه اعمال سخت و زیان آور موضوع ماده 52 قانون کار باعث عدم انجام اضافه کاری و کاهش دریافتی کارگران شده و همچنین تاثیر منفی در بازنشستگی پیش از موعد می گذارد اغلب کارگران با اعمال سخت و زیان آور ماده 52 قانون کار موافق نیستند.

کارگر ۲۴ – بازنشستگی با سختی کار انجام شده، اما زمان اشتغال، شرایط مثل کارگر عادی بوده؛ یعنی نه ساعت کار کمتر رعایت شده، نه مرخصی اضافه داده شده. گفته شده در مشاغل سخت باید ساعت کاری کمتر و مرخصی بیشتر لحاظ شود. چطور می توان این حقوق را از کارفرما مطالبه کرد؟

کارتابان نوشت: اول باید توجه کنید که سخت و زیان آور موضوع ماده ۵۲ قانون کار که ساعات کار کمتری نسبت به مشاغل عادی تعیین کرده است با سخت و زیان آور موضوع ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی که بازنشستگی پیش از موعد و سنوات بیمه ارفاقی را تعیین کرده است دو موضوع مستقل و در برخی موارد در تناقض باهم هستند.

اینکه کارگری در اجرای ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی و مقررات مربوطه با استفاده از سنوات ارفاقی مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شده است نمی تواند بعد از بازنشستگی ادعای اعمال ماده ۵۲ قانون کار و ادعای اضافه کاری و مرخصی بیشتر نماید. برعکس این موضوع نیز صادق است و کارگرانی که در کارگاه های مشمول ماده ۵۲ قانون کار مشغول به کار هستند به صرف تحت شمول این قانون بودن به حتمی بودن بازنشستگی پیش از موعد بودن خود اطمینان داشته باشند و باید در هر حال درخواست خود را در کمیته سخت و زیان آور مطرح کنند.

تا اینجا نتیجه این شد که اگر کارگری با استفاده از مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شده است و با ساعات کار عادی مشغول به کار بوده نمی تواند ادعای اضافه کاری و مرخصی بیشتر نماید. فقط کارگرانی می توانند ادعای کارکرد کمتر داشته باشند که کارگاه آنها به تایید کمیته سختی کار موضوع ماده ۵۲ قانون کار رسیده باشد. پس سخت و زیان آور مربوط به هر قانون در کمیته سخت و زیان آور مربوط به خود بررسی و اعلام نتیجه می شود.

اگر کارگاهی تحت شمول ماده ۵۲ قانون کار قرار بگیرد کارگران نباید اضافه کاری انجام دهند و کارفرما نمی تواند کارگران را بیش از ۳۶ ساعت در هفته به کار گمارد که میانگین ساعت کار روزانه به ۶ ساعت کاهش می یابد. درکارگاه های مشمول ماده ۵۲ قانون کار در اغلب موارد به دلیل کاهش ساعت کار، میزان مواجهه کارگران با عوامل زیان آور کاهش یافته و اگر میزان مواجهه با عوامل زیان آور کارگران از حدود مجاز کمتر شود این کارگران نمی توانند از مزایای بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنند.

به عنوان مثال حدود مجاز شدت صدا ۸۵ دسیبل به مدت ۸ ساعت است و اگر مواجهه با ۸۵ دسیبل کمتر از ۸ ساعت شود مشمول سخت و زیان آور بازنشستگی نمی شود.

با توجه به اینکه اعمال سخت و زیان آور موضوع ماده ۵۲ قانون کار باعث عدم انجام اضافه کاری و کاهش دریافتی کارگران شده و همچنین تاثیر منفی در بازنشستگی پیش از موعد می گذارد اغلب کارگران با اعمال سخت و زیان آور ماده ۵۲ قانون کار موافق نیستند.

کانال تلگرام کارگر 24
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دستمزد

حوادث