فعال کارگری: میترسند جلسات شورای عالی کار برگزار شود
رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری کشور گفت: فارغ از اینکه دولت نظر مساعدی، تازه در برگزاری جلسه شورای عالی کار داشته باشد یا خیر، واقعیت این است که دولت به صورت جدی در مورد این مساله ورود نمیکند و نظر قطعی نمیدهد.
سمیه گلپور در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که آیا دولت قول مساعدی برای ترمیم حقوق کارگران داده است، میگوید: ما از دولت قول مساعدی نشنیدهایم که رسما اعلام کند میخواهم در حوزه دستمزد ترمیم داشته باشم، اما این ذرهای از وجود مطالبات قانونی و مساله سنگین معیشتی که بر روی کارگران و جامعه است، کم نمیکند.
وی میافزاید: فارغ از اینکه دولت نظر مساعدی، تازه در برگزاری جلسه شورای عالی کار داشته باشد یا خیر، واقعیت این است که دولت به صورت جدی در مورد این مساله ورود نمیکند و نظر قطعی نمیدهد.
گلپور تصریح میکند: بههرحال آنچه که تصویب میشود، باید با نرخ تورم که توسط بانک مرکزی اعلام میشود، تناسب داشته باشد، اما از آنجایی که از اساس دستمزد در سال ۱۴۰۲ با تورم مطابقت نداشته و همچنان هم نرخ تورم رو به رشد است و دولت هم پیشبینی کرده که تا ۴۰ درصد هم پیش میرود، بر این اساس مطالبه تشکلهای کارگری به عنوان نمایندگان کارگری این است که دولت محرومین، دستمزد را با نرخ تورم همسان کند و در این زمینه حرکتی داشته باشد.
وی درباره درباره جلسه احتمالی شورای عالی کار میگوید: ما این مطالبه را داریم که چرا در مساله شورای عالی کار، جلسه را اصلا تشکیل نمیدهند. موضوع شورای عالی کار که صرفا تعیین دستمزد نیست؛ کارگران دهها مطالبه دیگر در موضوعات مختلف تولید، اشتغال، قراردادها، قراردادهای موقت، معین و… دارند. مگر فقط مساله مزد است که میترسند جلسه شورای عالی کار را تشکیل دهند؟! مگر فقط مسایل کارگران این است که ببینیم چند درصد روی حقوقشان اضافه شود؟!
رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری کشور میافزاید: استنباط ما این است که نهتنها مساله معیشت شهید میشود، بلکه در کنار این موضوع، مسایل دیگر جانبی هم به دلیل عدم برگزاری جلسه شورای عالی کار، محو میشود و مطرح نمیشود. این در حالی است که شورای عالی کار، حکم حکومتی دارد؛ نباید چند ماه بگذرد و هنوز یک جلسه برگزار نشده باشد.
گلپور عنوان میکند: دستمزد، جزئی از جلسات شورای عالی کار است. عملا ما در حوزه اشتغال، ورود اتباع را داریم، حتی مشاغل ساده را دیگر برای کارگران ایرانی نداریم، زیرا اتباع بیمه نمیشوند و حق مسکن، حق عائلهمندی، شیردهی و زایمان و… را ندارند. حقوقشان هم کاملا توافقی است.
وی متذکر میشود: یک زمانی روی در و دیوار نوشته میشد که به یک کارگر ساده نیاز داریم، اما این را دیگر نمیبینیم. اینها مسایلی است که در حوزه کار، شورای عالی کار و شورای عالی اشتغال باید بررسی کنند؛ این در حالی است که این جلسات برگزار نمیشود که مطالبات گفته شود.
رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری کشور تصریح میکند: ما تا چند ماه پیش حرفمان این بود که کارگر وجود دارد، کارفرما هم به نیرو نیاز دارد، اما حقوق کم است، ولی الان من با قاطعیت میگویم که حتی مشاغل ساده دیگر وجود ندارد و کارخانهها ترجیح میدهند به صورت توافقی با کسانی تعامل داشته باشند که برایشان هیچ بار مسوولیت حقوقی و قانونی ندارد، بنابراین در این حوزه دچار بحران بالایی هستیم.
وی تاکید میکند: این مسایل حتما باید رایزنی شود و سیاستگذاران در این زمینه باید کمک کنند.
برچسب ها :شورای عالی کار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰