







معاون وزیر کار با اشاره به برگزاری جشنواره امتنان کارگران و گروههای نمونه کار در هفته کارگر از اجرای طرح «ایران ماهر» با نام وفاق برای سرمایهگذاری برای ایران ماهر در سال ۱۴۰۴ خبر داد.
به گزارش ایسنا، محمد چکشیان در نشست تبیین برنامههای هفته کارگر با تبریک و گرامیداشت این هفته به فعالان جامعه کار و تولید، گفت: در نخستین روز هفته کارگر تجدید میثاق با آرمانهای بنیانگذار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) را با حضور مقام عالی وزارت و جمع کثیری از کارگران و جامعه کار و تولید شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: در هفته کارگر جشنواره امتنان از کارگران نخبه و گروههای کارگری با حضور رئیس جمهور و وزیر کار و جمع کثیری از کارگران برگزار می شود. بر اساس آمارها بیش از ۳۸ هزار و ۷۵۰ نفر در جشنواره امتنان ثبت نام کردند که از میان آنها برگزیدگان استانی انتخاب می شوند و برگزیدگان استانی نامزد انتخاب ملی می شوند.
چکشیان افزود: امسال ۹ کارگر نخبه و سه گروه نمونه کار به عنوان منتخبین جشنواره امتنان انتخاب و از آنها تقدیر می شود.
معاون وزیر کار اضافه کرد: بنا داریم از کسانی تکریم کنیم که با مهندسی معکوس و ایده های نوآورانه و خلاقانه زمینه بهبود کسب و کار و ارتقای بهره وری فراهم شود و در هر استان جشنواره امتنان از کارگران نخبه و گروه های نمونه کار برگزار خواهد شد.
وی گفت: اصل موضوع، تکریم و الگونمایی از فعالان جامعه کار و تولید است تا الگوهای عینی خلاقیت و نوآوری را که از مولفه های فرهنگ کار است به جامعه کار و تولید معرفی کنیم.
چکشیان تکریم از زنان کارگر و جایگاه آنها در حوزه کار و تولید، سخنرانی وزیر کار در خطبه های پیش از نماز جمعه و برگزاری مسابقه نمادین فوتسال تیم منتخب کارگری و تیم منتخب رسانه و قهرمانان را از دیگر برنامه های پیش بینی شده در هفته کارگر برشمرد.
وی ادامه داد: امسال تلاش داریم گفت و گوهای اجتماعی و سه جانبه گرایی با قوت بیشتری دنبال شود و تمام مدیران کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی در استانها به عنوان روسای ستاد برگزاری هفته کارگر استان منصوب شده و در راستای اجرای برنامه های این هفته، شیوه نامه های به لحاظ رویکردی به کلیه استانها ابلاغ شده است.
چکشیان درعین حال مهم ترین رویکردهای هفته کارگر را تشریح کرد و گفت: یکی از موضوعات کلیدی در این هفته صیانت از نیروی کار و مهارت آموزی است. دومین رویکرد،هم افزایی و جلب مشارکت حداکثری کنشگران جامعه کار و تولید است و سومین رویکرد،اهتمام نسبت به گسترش وفاق و اتحاد و همدلی است و در تمام سخنرانی ها،نشست ها و گفت وگوها این رویکرد را عملیاتی خواهیم کرد.در نهایت بهره گیری از ظرفیت رسانه و فضای مجازی آخرین رویکرد ماست.
معاون وزیر کار با اشاره به نامگذاری شعار سال معاون وزیر کار تصریح کرد: مهم ترین سرمایه تولید سرمایه انسانی است و دغدغه وزارت کار هم این است که از نیروی کار صیانت کند.هرچه سرمایه انسانی ارتقا یابد.
به گفته وی بزرگترین دغدغه مهارت آموزی در این هفته شکل می گیرد و وفاق برای سرمایهگذاری برای ایران ماهر در این هفته نمود بیشتری پیدا می کند.
به گزارش ایسنا، چکشیان در بخش دیگری از سخنان خود در جمع خبرنگاران درباره طرح «ایران ماهر»گفت:طرح «ایران ماهر» از سال ۱۴۰۴ با نام وفاق برای سرمایهگذاری و ایران ماهر آغاز شده که وزیر کار شخصا در مورد آن ابتکار به خرج دادهاند و بحث ایران ماهر را مطرح کردهاند.در این راستا دانش آموزان، دانشجویان، نیروهای مسلح و سربازان وظیفه، همه در چهارچوب ادامه طرح کارگاههای مهارت آموزی جوار کارگاهی دورههای مهارتآموزی را طی میکنند.
معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با اشاره به وضعیت کارگران معدن گفت:ارتقای ایمنی معادن و کارگران معدن در دستور کار وزارت کار است.در این راستا المپیادهای ورزشی خود را با اولویت کارگران معدن و معادن آسیب دیده نظیر طبس برگزار میکنیم و تلاش کردهایم مناطق معدنی را در حوزه آسیبهای اجتماعی و اعتیاد بسیار ویژهتر ببینیم.
وی همچنین به اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت روانی کارگران و جلوگیری از گسترش اعتیاد،گفت:در تمام دنیا محیطهای خاص کارگری میانگین شیوع اعتیاد بالا دارند و ایران هم از این قاعده مصون نیست؛ بنابراین در مناطق خاص از سال ۱۴۰۳ برنامه خاصی را پیش بردیم تا بتوان از شیوع اعتیاد جلوگیری کرد.همچنین برای جلوگیری از ترک تحصیل فرزندان کارگر باتوجه به دغدغه وزیر کار در این حوزه خدمات مشاوره و هماهنگی با بنیاد علوی و سایر بنیادها به منظور پیشگیری از ترک تحصیل طی ۶ ماه گذشته برگزار شده است.برخی خانوارهای کارگری مشکلات مالی و برخی مسائل فرهنگی دارند که با کمک وزارت آموزش و پرورش برای این مساله و حل آن همکاریهای لازم در حال انجام است.
چکشیان با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت تشکلهای کارگری در برنامهریزیها و تصمیمگیریها،گفت:ما از تشکلها در حوزه روابط کار وزارتخانه استقبال میکنیم اما در مراسمهای ورزشی، فرهنگی و اجتماعی کاملاً با تشکلهای کارگری در معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارتخانه همکاری میکنیم و جلسات مستمر با صنوف و تشکلها برگزار میشود.خوشبختانه راههای جدیدی برای استفاده از ظرفیت تشکلهای کارگری برای مدیریت برنامههای فرهنگی و اجتماعی پیشبینی شده است مثلا در خصوص زنان کارگر یا بحث اقتصاد مقاومتی، تشکلها خود برنامهریزی میکنند و ما فقط در اجرای آنها مشارکت میکنیم.
به گفته معاون وزیر کار،تشکلیابی کارگران نیازمند عدم مشغله و وجود انگیزه و اراده کارگران برای فعالیت صنفی است و باید تلاش کرد تا رغبت کارگران به این کار افزایش یابد.
وی گفت: در هفته کارگر در تمام شهرستانها اجتماعات کارگری برگزار میشود و نمایندگان کارگری مطالبات کارگران را با مسئولان مطرح می کنند.امسال نیز برنامهریزی شده تا نمایندگان تشکلها با شخص رئیس جمهور دیدار و گفت وگو داشته باشند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین نامگذاری ایام هفته کارگر را به این شرح اعلام کرد:
روز جمعه ۵ اردیبهشت، تامین اجتماعی،تکریم کارگران بازنشسته
روز شنبه ۶ اردیبهشت، وفاق ملی،عدالت و معنویت
روز یکشنبه ۷ اردیبهشت، سه جانبه گرایی برای تولید بهره ور
روز دوشنبه ۸ اردیبهشت، ایمنی،سلامت و بهداشت کار
روز سه شنبه ۹ اردیبهشت، زنان پیشرو،خانواده توانمند
روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت،فرهنگ کار،مهارت آموزی برای اشتغال پایدار
روز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت، روز جهانی کارگر،نیروی مولد در مسیر سرمایه گذاری ملی
نماینده کارگران در شورای عالی کار:
عقب افتادگی مزدی کارگران در طی ۳ سال آینده جبران میشودتمامی حقوق برای پایگاه اطلاع رسانی کارگر 24 محفوظ می باشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰