تاریخ انتشار : سه شنبه 24 تیر 1404 - 14:58
کد خبر : 12707

نحوه شکایت کارگر بابت اضافه کاری، حق شیفت و نوبت کاری

نحوه شکایت کارگر بابت اضافه کاری، حق شیفت و نوبت کاری
حقوق و مزایای پرداختی به کارگر در صورتی که بیشتر از حداقل حقوق و مزایای پایه قانون کار باشد و هر ماه این مبلغ متفاوت باشد می تواند حاکی از دو موضوع باشد. یا مزد کارگر از حداقل قانون کار بیشتر بوده و یا کارگر مشمول دریافت مزایای تبعی مزد مانند اضافه کاری، شب کاری و ... بوده است.

کارگر ۲۴ – دفاتر حضور و غیاب و ثبت تردد کارگر در کارگاه نیز در اثبات انجام اضافه کاری، شب کاری، جمعه کاری و … می تواند موثر واقع شود. 

سوال یک کارگر: چهار سال در یک شرکت به صورت دو شیفت دو هفته‌ای (روز و شب) کار کردم. به ما نه قرارداد دادند و نه تعطیلات کاری و حق شیفت را حساب کردند. ما جز سابقه بیمه هیچ مدرک دیگری نداریم. الان نزدیک یک سال است که از آنجا خارج شده‌ام، اما می‌خواهم شکایت کنم بابت تمام حق و حقوقی که به من ندادند. حتی مواردی مانند اجبار به اضافه‌کار، اجبار به تعویض روزهای جمعه با ایام وسط هفته، و عدم رعایت ادب و احترام.

کارتابان نوشت: در هر دعوی حقوقی اعم از اداره کار یا دادگستری قائده «البینه علی المدعی و الیمین علی من أنکر» اثبات ادعا بر عهده شاکی و دادخواه است.

در صورتی که بیمه کارگر کامل واریز شده باشد یکی از اسناد اثبات وجود رابطه کارگری و کارفرمایی و همچنین کارکرد کامل است. در صورتی که کارگر ادعای انجام اضافه کاری، شب کاری، جمعه کاری و نوبت کاری و … را داشته باشد باید شرایط کاری خود که مشمول این مزایا باشد را در مراجع حل اختلاف کار اثبات کند.

حال اینکه چگونه کارگری که به اسناد و مدارکی دسترسی ندارد انجام اضافه کاری، شب کاری، جمعه کاری و … را در اداره کار اثبات کند بحث مفصلی است و روش های مختلفی کاربرد دارد.

حقوق و مزایای پرداختی به کارگر در صورتی که بیشتر از حداقل حقوق و مزایای پایه قانون کار باشد و هر ماه این مبلغ متفاوت باشد می تواند حاکی از دو موضوع باشد. یا مزد کارگر از حداقل قانون کار بیشتر بوده و یا کارگر مشمول دریافت مزایای تبعی مزد مانند اضافه کاری، شب کاری و … بوده است.

دفاتر حضور و غیاب و ثبت تردد کارگر در کارگاه نیز در اثبات انجام اضافه کاری، شب کاری، جمعه کاری و … می تواند موثر واقع شود. در صورتی که کارگر به این مدارک و یا سیستم حضور غیاب دسترسی نداشته باشد می تواند با استناد به ماده ۸۸ آیین دادرسی کار در زمان رسیدگی در مراجع حل اختلاف کار، درخواست ارجاع پرونده به تحقیق و بازرسی داشته باشد. بازرس کار و یا مامور تحقیق به کارگاه مراجعه می کند و در صورت وجود این موارد و عدم کتمان از جانب کارفرما آن ها را بررسی و نتیجه را به هیات رسیدگی کننده گزارش نماید.

طبق ماده ۸۲ آیین دارسی کار، گواهی گواهان می‌تواند با رعایت شرایط اماره محسوب شود. هر چند شهادت به طور مستقیم در مراجعه حل اختلاف کار پذیرفته نیست ولی گواهی کارگران همکار و کارکنان کارگاه در مرحله بازرسی و تحقیق و به صورت استشهادیه کتبی کمک کننده باشد.

 

کانال تلگرام کارگر 24

برچسب ها : ، ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 5 در انتظار بررسی : 5 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دستمزد

حوادث