مشکلات کارگران با سامانه جامع روابط کار و قطعیهای پی در پی
در حالی که خبر از آغاز فعالیت مرکز پاسخگویی و احراز هویت الکترونیکی سامانه جامع روابط کارآمده است اما یکی از مشکلات کارگران با سامانه قطعی های پی در پی است.
به گزارش تسنیم، مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی اطلاعیهای اعلام کرد: در راستای افزایش سهولت احراز هویت متقاضیان دریافت خدمات سامانه جامع روابط کار، متقاضیان میتوانند علاوه بر مراجعه به دفاتر پیشخوان، بهصورت الکترونیکی نیز احراز هویت نموده و جهت دریافت خدمات سامانه الزاماً نیاز به مراجعه به دفاتر پیشخوان نمیباشد.
در این اطلاعیه آمده است: متقاضیان میتوانند از دو طریق کلی زیر بهصورت الکترونیکی احراز هویت نموده و وارد سامانه شوند:
۱- از طریق “پنجره خدمات دولت هوشمند(حقیقی و حقوقی)” به روش زیر:
– ورود به صفحه اوّل سامانه جامع روابط کار به نشانی: prkar.mcls.gov.ir
– انتخاب گزینه “اشخاص حقیقی” و یا “اشخاص حقوقی” از روی منوی ورود از طریق پنجره ملّی خدمات دولت هوشمند و در ادامه، طی مراحل بعدی احراز هویت انجام شود.
– در این روش نام کاربری و گذرواژه تولید نمیشود و متقاضی برای هر بار ورود، میتواند از طریق گزینه “پنجره ملّی خدمات دولت هوشمند” موجود بر روی صفحه نخست سامانه اقدام نماید.
– لازم به ذکر است که کارفرمایان حقیقی و نمایندگان(کارگر یا کارفرما) نمیتوانند از این روش احراز هویت نموده و لازم است که جهت احراز هویت از روش بعدی که در ادامه ذکر میشود، استفاده نمایند.
۲) از طریق احراز هویت الکترونیکی بر روی سامانه جامع روابط کار به روش زیر:
– ورود به صفحه اوّل سامانه جامع روابط کار به نشانی: prkar.mcls.gov.ir
– انتخاب گزینه “ایجاد حساب کاربری”
– انتخاب یکی از درگاههای احراز هویت الکترونیکی شامل: «دان»، «آتیساز» و «بانک رفاه» و در ادامه، طی مراحل احراز هویت الکترونیکی
– دریافت نام کاربری و گذرواژه
– پس از دریافت نام کاربری و گذرواژه(ارسالی از طریق پیامک)، متقاضیان میتوانند به صفحه اوّل سامانه prkar.mcls.gov.ir مراجعه نموده و نسبت به وارد کردن نام کاربری و گذرواژه اقدام نموده و وارد سامانه شوند و خدمات مورد نظر خود را دریافت نمایند.
به گزارش تسنیم؛به اعتقاد کارشناسان بازار کار بحث «الکترونیکیسازی» در موارد کارها را دشوار کرده است، حداقل در حوزهی مسائل مربوط به کارگران، اینگونه است. به طور مثال حذف دفترچههای کاغذی بیمه، بار سنگین نسخ الکترونیک و قطع بودن مدام اینترنت را بر دوش بیمه شدگان انداخته است و الزام شکایت از طریق سامانه جامع روابط کار، یک بوروکراسی سرگیجهآور و سرگردانکننده را به کارگران شاکی تحمیل کرده است.
علی اصلانی، عضو هیات مدیره کانونهای شوراهای اسلامی کار کشور درباره سامانه جامع روابط کار می گوید: دولت مکلف است در مدت یک سال سامانه را طراحی و به مرحله اجرا برساند. در حال حاضر با گذشت ۶ ماه از مهلت این آئین نامه، پرسش ما از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی این است که در مدت باقی مانده آیا از این سامانه بهره برداری میشود؟
وی اظهار کرد: عدم طراحی این سامانه باعث خواهد شد تا آمار فوتیها ضد و نقض ادامه پیدا کند. در بحث فوت کارگران یا حوادث ناشی از کار آمار وزارت بهداشت یک عدد را نشان میدهد و آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عددی دیگر است؛ ضمن اینکه آتش نشانی هم آماری دیگر ارائه میدهد. البته امیدوارم سامانه حفاظت فنی مانند سامانه جامع روابط کار نباشد و پاسخگو نیازها باشد.
چوب لای چرخ شکایتها
وی با اشاره به سامانه روابط کار اظهار کرد: این سامانه، کارگران و حتی کارشناسهای اداره کار را بسیار اذیت میکند زیرا بیشتر اوقات قطع است. کارگران شکایت دارند و باید مبلغی هم برای ثبت شکایت خود بپردازد، متأسفانه هنگام ثبت سامانه دچار مشکل شده و ثبت انجام نمیشود. یا کارشناس اداره کار برای ارسال پرونده به تشکلهای کارگری و کارفرمایی دچار چالش است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰