کارفرما می تواند حقوق کارگران را پانزدهم هر ماه پرداخت کند؟
کارفرمایی سوال کرد: اگر عرف یک شرکت پیمانکار به این صورت باشد که حقوق کارگران را پانزدهم ماه بعدی پرداخت کند ایراد قانونی ندارد؟ در تنظیم قرارداد با کارگران نیاز هست که درج گردد که تاریخ پرداخت پانزدهم ماه بعدی است؟
به گزارش کارگر ۲۴؛ کارشناس روابط کار در پاسخ به این سوال گفت: اولا این روش پرداخت حقوق، با قانون مغایرت دارد و تخلف محسوب میشود.
آرمین خوشوقتی اضافه کرد: ثانیا باتوجه به تخلف قانونی، اداره کار نیز نمیتواند چنین مجوزی صادر کند. ثالثا از آنجایی که این روش موجب تضییع حقوق کارگران میشود لذا حتی اگر در قرارداد نیز چنین شرطی درج گردد، بدون اعتبار خواهد بود.
خوشوقتی عنوان کرد: طبق بند ب ماده ۳۷ قانون کار در صورتی که بر اساس قرارداد یا عرف کارگاه، پرداخت مزد به صورت ماهانه باشد، این پرداخت باید در آخر ماه صورت گیرد. در این حالت مزد مذکور حقوق نامیده میشود.
– ماده ۸ قانون کار: شروط مذکور در قرارداد کار یا تغییرات بعدی آن در صورتی نافذ خواهد بود که برای کارگر مزایائی کمتر از امتیازات مقرر در این قانون منظور ننماید.
– ماده ۲۲ قانون کار: در پایان کار، کلیه مطالباتی که ناشی از قرارداد کار و مربوط به دوره اشتغال کارگر است، به کارگر و در صورت فوت او بهوارث قانونی وی پرداخت خواهد شد.
اگر کارفرما پانزدهم هر ماه حقوق پرداخت کرد کارگر چگونه می تواند اعتراض کند؟
کارشناس روابط کار گفت: اگر پیمانکار پانزدهم هر ماه حقوق را پرداخت کرد، کارگران، با مراجعه به مدیریت اداره بازرسی کار استان، می توانند بدون نیاز به شکایت و ضمنا بدون ذکر نام خود تخلف را گزارش دهند.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰