







کارشناس روابط کار در گفتگو با رادیو اقتصاد، موضوع بستن قرارداد کار بین کافرمایان و کارگران را تشریح کرد.
سمیه عبدالوند در ابتدا به موضوع اخذ سفته از کارگران در حین بستن قرارداد کار اشاره کرد و گفت: باب شده که کارفرمایان بی دلیل سفته از کارگران دریافت می کنند. هر چند که سفته گرفتن غیر قانونی است اما متاسفانه بابت این سفته ها کارفرمایان، کارگران را نگران می کنند و عنوان می کنند که اگر شکایت شود سفته را به اجرا می گذارد.
عبدالوند ادامه داد: اگر کارگری حق و حقوق خود را دریافت نکرد به هیچ عنوان نگران نباشد، حتما می توانند در اداره کار شکایت کنند. اینجا اگر کارفرما سفته را بی دلیل به اجرا بگذارد، در دادگستری به جرم خیانت در امانت محکوم می شود.
کارشناس روابط کار افزود: کارگرانی که نسبت به حق و حقوق خود در هیات های حل اختلاف شکایت کرده اند و به طوری که از رای دریافت شده راضی نیستند، می توانند ظرف مدت ۱۵ روز اعتراض و وارد تجدیدنطر شوند. در هیات های ۷ نفره تجدیدنظر و حل اختلاف مجدد به خواسته کارگر رسیدگی می شود. در واقع آنجا هم می توانند مدارک خود را ارائه دهند. خیلی مهم است که مدارک کامل باشد. یکی از این مدارک لیست بیمه هست.
عبدالوند تاکید کرد: کارگران حتما لیست بیمه را بروز شده همراه خود در هیات ها داشته باشند و ضمن اینکه در سامانه هم بارگذاری کنند. یکی دیگر از مواد مهم، پرینت بانکی هست، همینطور ساعت های حضور و غیاب، داشتن معرفی نامه از سمت کارفرما، مکاتبه بین یکدیگر و یا ایمیلی که بینشان انجام شده، به عنوان مدرک می توان استناد کرد.
وی در ادامه گفت: قرارداد کار مهمترین مدرک است. اگر کارفرمایی به کارگر خود نسخه ای از قرارداد کار را ندهد تخلف است، ضمنا ضمانت اجرایی ندارد.
سوال یک کارگر در رادیو اقتصاد: به مدت ۲ سال در شرکتی کار کردم. در اوایل سال دوم متوجه یک سری تخلفات از سوی رییس شرکت شدم که در این خصوص اعتراض کردم، ضمنا شرکت حقوق ۴ ماه من را پرداخت نکرد. از ایشان شکایت کردم اما کارفرما با ارئه پرینت حساب و چک ادعا کردند که حقوق را پرداخت کرده اند این در حالی است که بنده ۴ ماه حقوق نگرفته ام.
کارشناس روابط کار در پاسخ به این سوال گفت: اسناد مالی باید توسط شخص کارگر ارائه شود به طوری که کارگران با ارائه پرینت حساب بانکی در اداره کار به راحتی می توانند اثبات کنند که این مبلغ به حسابشان واریز نشده است.
سوال کارگر: کارفرما باید مبلغ حق اولاد چند کارگر را پرداخت کند؟ من چهار فرزند دارم.
عبدالوند گفت: برای حق اولاد هیچ محدودیتی در نظر گرفته نشده و بنابراین کارگری که چهار فرزند دارد می تواند به اندازه ۴ فرزند حق اولاد دریافت کنند. ضمن دریافت ۲ شرط دارد؛ اول ۷۲۰ روز سابقه بیمه و دوم فرزندان زیر ۱۸ سال سن داشته باشند.
نماینده کارگران در شورای عالی کار:
عقب افتادگی مزدی کارگران در طی ۳ سال آینده جبران میشودتمامی حقوق برای پایگاه اطلاع رسانی کارگر 24 محفوظ می باشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰