






کارگر ۲۴؛ یک فعال کارگری درباره ویدئوی منتشر شده در صفحه اینستاگرام «وحید حاجی زاده» کارشناس روابط کار در خصوص تسویه حساب مرخصی گفت: آن اطلاعات اشتباه است، طبق قانون تسویه حساب مرخصی با میل و اراده کارفرماست.
نیما پرتوی اضافه کرد: اینکه مثلا کارگر بخواهد در آخر سال با یک درخواست بگوید ۱۵ روز از باقی مانده مرخصی خود را استفاده نکرده ام و از طرفی کارفرما با مرخصی ها موافقت نکند، اینجا تنها ۹ روز از مرخصی به سال بعد می رود و بنابراین ۶ روزی که باقی مانده دیگر قابل تسویه نیست. در واقع کارگر یا به مرخصی می رود یا نمی رود.
پرتوی گفت: چیزی به نام الزام کارفرما به تسویه حساب مرخصی نداریم و ضمن اینکه چیزی به نام تسویه حساب سنوات مرخصی هم نیست. تسویه حساب سنوات مرخصی، میل و اراده کارفرماست مگر اینکه قطع رابطه کاری اتفاق بیفتد که در آن صورت کارفرما مکلف است همه مرخصی های آن سال کارگر را پرداخت کند.
حاجی زاده (کارشناس روابط کار) در خصوص تسویه حساب چه گفته بود؟
این کارشناس روابط کار چندی پیش عنوان کرده بود: اگر کارگری درخواست مرخصی کند اما کارفرما قبول نکند، علاوه بر اینکه آن ۹ روز مرخصی کارگر در سال بعد ذخیره می شود، باقی مانده ایام مرخصی را الزاما کارفرما باید تسویه حساب کند. اما اگر کارگر در طول سال درخواست مرخصی نکند، تنها ۹ روز برای سال بعد ذخیره می شود و ضمن اینکه مابقی ایام مرخصی آن سوخت می شود.
نماینده کارگران در شورای عالی کار:
عقب افتادگی مزدی کارگران در طی ۳ سال آینده جبران میشودبخشنامه جدید سازمان تامین اجتماعی
کارگران از این به بعد خودشان گزارش حادثه کار را به تأمین اجتماعی ارسال کنند (+بخشنامه)تمامی حقوق برای پایگاه اطلاع رسانی کارگر 24 محفوظ می باشد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰