با سلام
ابتدا از زحمات شما در امر آگاهی کارگران زحمتکش کمال قدردانی را دارم ولی عدم بازرسی و نظارت بازرسان اداره کار و عدم آشنایی و رسیدگی به موقع باعث اختلافات کارگر و کارفرما می شود ،خواهشمند است همواره کارگران را در جهت رسیدن به حقوق خود از طریق مشاوره و بیان قوانین کار بخصوص کارگران شیفتی و مشاغل سخت و زیان آور یاری فرمایید.
شرایط قانونی کارکرد ۲۴ ساعت کار و ۴۸ ساعت استراحت چیست؟

کارتابان نوشت: کارهای 24 ساعت کار و ۴۸ ساعت استراحت (۴۸-۲۴) به دلیل عدم وجود گردش در نوبتهای کاری، شامل فوق العاده نوبت کاری نمیشوند. در این نوع کارها و در طول هر ماه ۳۰ روزه ۱۰ شیفت کاری ۲۴ ساعته اتفاق میافتد.
۱- کارکرد ماهانه: اگر کل ۲۴ ساعت کارکرد در نظر گرفته شود کارکرد ماهانه معادل ۲۴۰ ساعت خواهد شد.
۲- اضافه کاری: به ساعات کاری مازاد بر ساعت کار موظفی (جدول ساعت کار موظفی) هر ماه (اختلاف ۲۴۰ ساعت کارکرد و ساعت کار قانونی هر ماه) اضافه کاری تعلق میگیرد.
۳- شب کاری: طبق ماده ۵۳ قانون کار به کارکرد از ساعت ۲۲ لغایت ۶ صبح روز بعد ساعات شب کاری گفته میشود. در طول هر شیفت ۲۴ ساعته، ۸ ساعت شب کاری اتفاق میافتد. بنابراین هر ماه ۸۰ ساعت شب کاری وجود دارد.
۴- جمعه کاری: اگر ساعت کاری کارگر به هر نحوی به ۲۴ ساعت از روز جمعه تلاقی داشته باشد جمعه کاری محسوب میشود. به عنوان مثال اگر ساعات کاری از ۷ صبح لغایت ۷ صبح روز بعد باشد و شیفت کاری کارگری از ساعت ۷ صبح پنج شنبه تا ۷ صبح روز جمعه باشد و یا از ۷ صبح روز جمعه لغایت ۷ صبح روز شنبه باشد، در هر دو حالت جمعه کاری اتفاق افتاده است.
در این حالت معمولا هر سه هفته یک بار روزهای کاری تکرار میشود. به این صورت که یک بار روز جمعه کار کامل است، هفته بعد پنج شنبه کار است که با صبح جمعه تلاقی دارد و در هفته سوم هم پنج شنبه و هم جمعه تعطیل است.
بنابراین جمعهها به صورت دو هفته جمعه کاری و یک هفته بدون جمعه کاری است. اگر در طول ماه ۴ یا ۵ جمعه وجود داشته باشد حدود ۳ جمعه کاری اتفاق میافتد.
لازم به ذکر است جمعه کاری به صورت روز و تعدادی محاسبه میشود نه ساعتی. برای شیفتی که کل ۲۴ ساعت جمعه کار است و برای شیفتی که از پنج شنبه شروع شده و تنها ۷ ساعت از جمعه کار بوده شرایط جمعه کاری یکسان بوده و برای هر دو شیفت یک روز جمعه کاری تعلق میگیرد.
نکته مهم: در صورتی که از ۲۴ ساعت شیفت حضور در سر کار، مدتی برای استراحت و غذا و غیر کاری در نظر گرفته شده باشد که کارفرما متعهد به لحاظ این مدتها جزو ساعات کاری نشده باشد باید از ساعات کاری توضیح داده شده در قسمت ۱ و ۲ و ۳ کسر شود.

برچسب ها :اضافه کاری ، شیفت ، کارگر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۱