تاریخ انتشار : یکشنبه 15 مرداد 1402 - 7:51
کد خبر : 2277

توضیحات نماینده کارگران در خصوص قرارداد آزمایشی، بیمه، حقوق و …

توضیحات نماینده کارگران در خصوص قرارداد آزمایشی، بیمه، حقوق و …
نماینده کارگران در کشور با اشاره به اینکه کارگر در دوره آزمایشی از روز اول بیمه و حقوق دارد گفت: تنها کارگاه هایی که تحت عنوان طرح کارورزی و طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار کار می کنند, می توانند نیروی کار آزمایشی با شرایط مشخص جذب کنند.

به گزارش کارگر ۲۴؛ نماینده کارگران در کشور با اشاره به اینکه کارگر در دوره آزمایشی از روز اول بیمه و حقوق دارد گفت: تنها کارگاه هایی که تحت عنوان طرح کارورزی و طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار کار می کنند, می توانند نیروی کار آزمایشی با شرایط مشخص جذب کنند.

هادی ابوی, نماینده کارگران در کشور در گفت‌وگو با تسنیم، درباره اجرای دوره آموزشی در کار گفت:کارفرمایان طبق ماده ۱۴۸ قانون کار باید کارگر را از روز اول بیمه کنند. حتی در دوران آموزشی که کارفرما برای ادامه یا قطع همکاری تعیین می کند, حقوق و مزایا و بیمه کارگر باید انجام شود.

وی ادامه داد: مطابق با ماده ۱۴۸ قانون کار ،همه کارگاه ها وظیفه دارند تا لیست کارگران خود را به سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند و برای تک تک کارمندان خود حق بیمه را پرداخت نمایند.

برخی کارفرمایان قوانین را زیر پا می گذارند

ابوی گفت: کارفرمایان باید از روز اول شروع به کار، نسبت به بیمه کردن کارگران واحد خود اقدام کنند،همچنین طبق قانون باید حقوق کارگر رااز روز اول بپردازد. اما به دلایلی همچون پرداخت حقوق کم و همچنین پرداخت نکردن سنوات و عیدی کارگران خود را بیمه نمی‌کنند.در حال حاضر مشاهده می کنیم با وجود قوانین محکم در مسیر بیمه شدگان اما باز هم برخی کارفرمایان قوانین را زیر پا می گذارند و کارگران خود را به دلایلی مانند فراراز پرداخت سنوات و عیدی بیمه نمی کنند.

قرارداد آزمایشی برای شناخت دوطرفه میان کارگر و کارفرما منعقد می‌شود

به طور کلی، قرارداد آزمایشی برای شناخت دوطرفه میان کارگر و کارفرما منعقد می‌شود. این قرارداد به ویژه برای کارگران جوان می‌تواند فرصت شغلی را ایجاد کند. همچنین، کارفرمایان نیز می‌توانند از توانایی و تخصص کارگران جدید خود اطمینان پیدا کنند.

به هر صورت، تعهدات کارفرما در مدت آزمایشی قرارداد کمتر است. با این حال، باید توجه داشت که این نوع قرارداد محدود به زمانی مشخص است و کارفرما نمی‌تواند برای شانه خالی کردن از تعهدات خود نسبت به کارگر، مدت زمان آزمایشی را تمدید کند. متأسفانه این روزها مشاهده می کنیم که تعدادی از کارگران با گلایه از کارفرمایان بیان می کنند, که کارفرما در حقشان اجحاف کرده است.

به طور مثال کارفرما در قرارداد شفاهی به نیروی کار گفته است که بعد از یک دوره چند ماهه، حقوق و مزایای قانونی را پرداخت می کند, اما بعد از پایان دوره آزمایشی کارفرما از تعهد شفاهی خود شانه خالی می کند و می گوید که این صحبت را نکرده است و زیربار حرفی که به نیروی کار و وعده ای که داده است نمی رود. در این میان وقت و انرژی و زمان نیروی کار از دست رفته است.

وی با اشاره به اجرای طرح کارورزی و طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار گفت: تنها افرادی که تحت این دو طرح آموزش مهارت و دور آموزشی می بینند شرایطشان متفاوت است. کارگاه هایی که این دو طرح را اجرا می کنند, می توانند تحت قوانین و شرایطی که برایشان مشخص شده است, نیروی کار آزمایشی جذب کنند.

کانال تلگرام کارگر 24

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

باختن پلاس

دستمزد

حوادث